Хімія – дивна наука. .
З нею людство ніколи не згине,
Якщо вивчить закони її.
І тому кожен має пізнати
Всі хімічні закони життя.
Вчити хімію треба завзято
І в майбутнє нести ці знання!
Дарувати їй блага земні.
З нею людство ніколи не згине,
Якщо вивчить закони її.
І тому кожен має пізнати
Всі хімічні закони життя.
Вчити хімію треба завзято
І в майбутнє нести ці знання!
Відбулося чергове засідання обласного методоб’єднання викладачів хімії ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Івано-Франківської області.
Спочатку гостей привітав директор коледжу, заслужений працівник сільського господарства, кандидат сільськогосподарських наук І.В.Тринів.
Педпрацівники навчальних закладів області ознайомилися з матеріально-технічною базою коледжу.
На засіданні методоб’єднання, яке очолює викладач хімії Калуського
хіміко-технологічного коледжу Мацибурка Т.Г. ,розглянули актуальні питання сучасної освіти, шляхи впровадження інноваційних технологій навчання.
Згідно плану засідання, було проведено показове заняття з предмета ”Хімія” викладачем коледжу, спеціалістом „вищої категорії” Благою О.Ю.
Тема заняття:Хімія та їжа. Харчові добавки. Е - числа. Метою заняття було: формувати поняття про харчові добавки, їх значення, їхню необхідність і небезпеку для здоров’я, узагальнити знання про жири, білки та вуглеводи як класи органічних речовин, їх склад, будову, функції; визначити значення хімії в сучасній харчовій промисловості; розвивати критичне мислення студентів, вміння аналізувати; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, формувати навички здорового способу життя.
Тип заняття: комбіноване (урок-конференція).
Викладач використала міжпредметні зв'язки:біологію, інформаційні технології, технологія м'яса і м'ясопродуктів, сучасне виробництво ковбасних виробів та ін.
Студенти виконали випереджувальне завдання і виступили в ролі експертів м’ясокомбінату, хлібокомбінату, молокозаводу, рибного та консервного заводу, кондитерської фабрики, безалкогольних напоїв, технолога харчового виробництва,лікаря-ендокринолога. В ході представлення матеріалів, переглянули навчальні відеофільми, мультимедійні презентації.
Закріплюючи знання вивченої теми , студенти провели лабораторні дослідження продуктів, які споживають на вміст харчових добавок, зокрема :йогурта, ковбаси, фруктового соку.
В кінці заняття викладач Оксана Юріївна підбила підсумки, виставила оцінки студентам і задала домашнє завдання.
Продовжуючи засідання методоб”єднання, викладачі навчальних закладів області .провели круглий стіл, на якому обговорили показове заняття,питання проведення обласної олімпіади з хімії інші поточні питання навчально-виховного процесу.
На завершення обласного засідання відбулася пізнавальна екскурсія визначними місцями Рогатина, зокрема гості побували в Музеї-Церкві Святого Духа, де збагатилися духовно.
|